Siapa nak jadi Doktor?

FINAL EXAM TIME TABLE YEAR 3
28/9-Isnin: Theory Int Medicine, PPD (2.00-4.45 ptg)
29/9-Selasa: Teory Medicine&Society, PPD (9.00-12.15pg)
5/10-Isnin: OSCE Int Medicine, (9.00-1.00tgh)
6/10-Selasa: OSCE Medicine&Society, (9.00-1.00tgh)


Siapa nak jadi doktor kena ambik exam seperti di atas, harap maklum. Fuhh, exam final theory paper dah habis. Lega separuh. Walaupun tak habis dengan jayanya, tapi takpa at least dah habis. Hari Isnin dengan Selasa kira hectic habis la belajar haha kononnya lah. Tapi takut sampai tak tidur la jugak -.- Ingat dah nak mati dah, tapi habis exam hidup lagi rupanya. Yang peliknya aku rasa exam tahun 3 kurang feel macam tahun 1 dan 2, tak taulah apa sebabnya. Yang pasti bukan over confident lah hehe. Baca pon tak sempat habis. Raya lagi. Cuti lagi. JKM lagi. Hah bila nak baca buku tu. (Still taknak salahkan diri sebab tak baca buku) Bila dah habis exam baru rasa menyesal, kenapa la tak study awal-awal. Bila sebelum exam plak asyik bising cakap kalau baca awal pon nanti lupaaaa. Hehe manusia, biasa la, semua tak kena...

Expect nothing, live frugally on surprise.

Hmm nampaknya no high expectation untuk exam kali ni. Pass sudey. Apa-apa pun, aku ada OSCE lagi next week, so be prepared cause I have to pass all elements! Kalau tidak kena reseat posting, dan takda cuti 2 bulan dan hasilnya, trip to London takkan menjadi kenyataan. T_T Dang! That's scary~ Gila la, awat la time-time exam ni tiap-tiap hari tanya pasepa la aku tak jadi penggunting rambut ja. Best pon best, macam senang pon macam senang, pakcik kayo pon pakcik kayo. Hehe. Ish laa, ni semua hasutan hantu dalam kepala la, wey sila keluar sebab saya nak jadi doktor. Ulangan, saya nak jadi doktor. Hantu-hantu tolong jangan menghantui diriku lagi. Hehehe.


Gambar hiasan bakal-bakal doktor UKM.

Pesanan penjaja: Pi la baca buku.



p/s: Awat la aku tak baca pasai scleroderma?? Takat ingat gambar makcik India dalam buku UM saja tak gunaaaaaaa. Cisdale. Free ja tak dapat jawab esei, tekanan tekanan....

Raya?

Tahun ni hari raya rasa macam kurang sikit, maybe rumah kosong kot, plus nak final exam plak tu. Rasa macam raya kurang bermakna, cewah. Takpa tunggu tahun depan, rumah jadi full house balik. InsyaAllah. Tapi walaupun rayaku kosong, gambar tetap mau ada... :)
Enjoy!

(AMARAN: Posting kali ni penuh dengan gambar syok sendiri, bagitau siap-siap.)


Family photo (minus Angah & Along)


Bersama Tokwan ku yang comel, dan syok sendiri (versi antik)


Hehe bermulalah sesi gambar camwhoring saya seorang diri.
(AMARAN ke2: Kalau mual boleh tutup skrin.)








(macam cina syok sendiri ja pon, gambar paling memualkan kot hehehe)

Dok tengah syok sendiri, tiba-tiba Adik plak mai kacau nak join sekali :p





(Lobang hidongku tetap menjadi pujaan hatimu)

Sekian, Salam raya dari Alor Star! ^_^

With ,
FZahirah


p/s: Sapa yang datang rumah aku makan-makan siang tadi; Shazlee, Kuyah, Ezzah & Jiah, thank you so much.

Happy Birthday!

Happy birthday to my lovely oh-so-big sista!
Love ya~


random pic.
(hadiah kaver taun depan ok)


tak lupa juga..


Wishing all of you Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin.
Make your day a real blast!

enjoy my pre-raya pictures :)



best pic taken by me hahaha :p


main bunga api dan mercuns


hat ni adek amek gambaq tak jadi! cisdale...

Goodbye Tanjong Karang.

I'm back for good!

Posting Jabatan Kesihatan Masyarakat (JKM) kat Tanjong Karang officially habis. It was fast! Too fast. 2 months being there, was like, satnyaaa.. First month; field posting (visit here, visit there) and second month; reports reports reports and presentation presentation presentation. I've finished all my reports except for the last-minute-change-of-groupA2 report. Dang! My Viva was okay. Doctor tak tanya banyak, just 2 questions from what I read night before it. That's good. -_^

Unfortunately there are things that I missed there. Semua orang, mostly everybody pi kayak and tengok kelip-kelip during the weekends. Jelous la pulok weyy hampa pi ramai-ramai.. Obviously because I went back to PPUKM every weekend. It's okay though, tapi I have not much memory in Tg Karang except for sleeping like hoursss in my aircond room with my roommate, Farah (ok now dah rindu bilik aircond since bilik kat PPUKM panas), doing last minute reports, movie marathon, two-days-badminton-playing moment and rm1.10-satay from Satay Hut. Thank you for being so unproductive. =_= Hehe. Fun jugak tidoq lama-lama sampai pening. Otak pon karat!

Takpalah, camana pon, posting JKM dah habis. There's no truning back. Kan kan? So here comes the pictures taken from Majlis Berbuka Puasa at Amir's house. This is my last night at Tg Karang. Thank you for the free-lovely foods ya makcik dan pakcik. Aku makan sampai buncit walaupun dah kena pesan jangan ambik makanan banyak-banyak. Hehehe.




Best buddies in Tg Karang (Farah, Amzar & Assila) with Tuan Rumah Amir (center).


With all doctor-to-be. InsyaAllah.




Walaupun posting ni rasa cam boring, saya tetap bergembira dengan semua rakan-rakan.
Anda semua membuatkan posting ini lebih bermakna, cewahh..
Thank you everybody, especially residents of block C! =)


p/s: "Goodbye Tg Karang" ALSO means that my final semester exam is just around the corner. Scary okay, exam lepas raya plak tuu. Takpa, you still have time (yaka ni??), so read as many as you can. Sedapkan hati skit...

Dino Beriyani Bertukar Takhta.

Hari Jumaat bukak puasa kat luaq lagi (tiap-tiap hari pon buka kat luaq kalo kat Tg Karang, HARI-HARI SATAY HUT!), kalo bukak puasa kat kafe makanan dia tak sodap. Jadi saya mengada-ngada sikit ajak Encik Betik saya kluar petang ni. Pi Masjid Jamek yang ramai nak mampos. Orang dok kalut beli baju raya, kami dok kalut cari nasik beriyani. Hehe. Jom p restoran ABC, promo skit... Tapi yang pelik sapa makan kat sini takda orang pon buka puasa makan nasi! Suma geng-geng mamak ni bukak puasa makan kuih saja. Ni diaaaaa kuih depa makan sampai berpinggan-pinggan...


Saripap (samosa tp guna karipap), masalodeh dan pisang kari (hat ni pelik!)


Dino beriyani


Tudiaaaa, seronok semacam ja jumpak nasik beriyani. Hahaha.


Gambar takdak motif. Mulut pon herot habeh, lapaq punya pasai.
Tima kasih belanja saya makan.

One word.

JKM is really...

BOWRINGGGG...

urgh!

Ni semua gara-gara tak sempat nak siapkan slide presentation untuk journal critique. Salah sendiri sebenaqnya!! :p Aaaaaaa tak suka tak suka tak suka dan tak suka. Banyak gila, susah plak tu. Isk. Report, DONE! Tapi slidenya tak reti nak buat. Dah tak larat nak capture part-part jurnal yang nak tampal dalam slide, penatnya.... Hurm. Esok presentation pukul 9 pagi. Lecturer cakap nak pick 3 "lucky" students untuk present kat depan. Isk menyusahkan. Pilih ja siap-siap sebelum real day tak boleh ka? Ni semua 70 orang student kena buat slide, and yet tak tau pon kena present ka tak. What a waste of time for people like me. *Sigh* People like me = PEMALAS. Hehe. =_=


Ambik hang, slide pertama ja hahaha

My Facebook Kipas-Susah-Mati.

I did the FanCheck on Facebook,
just click on it!



So here comes the result!
:
:
:



Hee lawak... Nice apps!
(Seronok sebentar sebab ada peminat hahaha)


p/s: No. 1 memang patut pon! Yang lain tu kurang pasti... :p

Mari Berkenalan.

video

How adorable she is...
I just can't stop laughing.
Hahahahahaha.

Kuih Lopis.

Hari tu jalan-jalan kat bazar Ramadhan Tg Karang, kat gerai kuih nampak la kuih lopis, bentuk tiga segi, okay aku ulang bentuk dia TIGA SEGI ya. Peliknya. Aku pon gelak-gelak la, pastu cakap kat Assila dengan semangatnya, "Peliknya lopeh ni tiga segi, kat Aloq Staq lopeh ni bulat-bulat!" (muka confident habis) Muka Assila buat heran bleh, dia cakap "Ehh, lopis kat Johor memang tiga segi!" Farah dengan Amzar hanguk-hangguk ja. Cehhh, aku lagi yg pelik! Hehe.


Ini rupa Kuih Lopis kat Kedah ya kawan-kawan.
BULAT, bukan TIGA SEGI.
(muka tak puas hati) =_=

Haha jgn marah Assila.

To-Do List.

1. SOCSO report, where I have to do the discussion part with Ezzati and my other 2 group members. Argh, Encik Timun la ni suruh aku buat dicussion lagi! Dia buat slide lagi lah tu T_T -DONE-

2. Group A2 (my group) Bancian Keluarga report. LUCKILY Encik Timun assign me just to justify the report with Intan, wohoo! last minute tak yah buat, so kira -DONE-

3. Something on Reproductive report. Totally lost, with Marwan and Shafiq. Since I did not attend last Thursday, Encik Timun cakap, "you kan tak datang, tapi we still put your name (wat da heck?) on the report, so you have to do reproductive report", which is A LOT compared to what they did, Ohh I hate you Encik Timun, moreeeee~ -DONE-

4. Journal critique. Noooo I'm running out of time! Jurnal pon tak cari lagi. BTW Encik Timun minta hari Selasa kot, tapi sapa nak bagi kat hang! It's individual task la... -DONE-

5. 24-hours recall diet history report. INDIVIDUAL report. I'll take Farah as my subject. :) -DONE-


**Dateline: ALL, next week. I'm DEAD meat!


(gambar hiasan di Tg Karang)
Semangat kot pi fogging.

Aktiviti melawat toilet dan macam-macam lagi.

Oh Encik Timun.

Saya tak suka Encik Timun.

Encik Timun nak kutip report individual dengan journal kritik saya. Kenapa Encik Timun nak? Encik Timun nak check report saya ka?? Kononnya efisyen habisss. Lepas tu Encik Timun suka hantar chain message banyak-banyak, habis naik bill saya. Encik Timun ni suka buat meeting, ada ka meeting pukul 7. (oi org nak bukak posa la) Lepas tu Encik Timun cakap kalau saya tak pi meeting, kena hantar surat tunjuk sebab kat dia. Ahahaha dia nak hantar kat dekan kot T_T Kenapa la ada org macam ni kat dunia, Ohh Encik Timun...



*En Timun adalah merujuk kepada ketua saya. Terima Kasih.

;)

alamak,
berblogging lah pulerk! :D
mama pon dah ada blog sendiri,
mana acii

;)